Zámek Liblice patří mezi nejkrásnější a nejzachovalejší památky vrcholného baroka v Čechách. Je držitelem řady ocenění, mimo jiné ceny za nejlepší zámecký hotel v Evropě (2023, 2024). Vyhlášená zámecká restaurace se specializuje zejména na českou kuchyni. Nachází se v unikátních prostorách vyzdobených freskami od Emila Laufera z 19. století, na kterou navazuje krásná Sala terrena a letní zahrada s výhledem do francouzského parku. Restaurace liblického zámku je držitelem certifikátu Czech specials anebo oceněním Restauratér roku. Na lístku naleznete čerstvou zvěřinu z nedalekého Hostína, čerstvé pstruhy z Byšic, bylinky z vlastní zahrady nebo ochutnáte pivo z parostrojního pivovaru v Lobči. Zajímavostí jsou také zahradní pikniky, které si můžete vychutnat přímo v zámeckém parku. Po návštěvě restaurace doporučujeme procházku oborou, ve které se nachází unikátní slatinná louka zapsána v projektu Natura 2000. Případně se ubytujte v některém ze zámeckých pokojů a užijte si návštěvu Liblic naplno.
"Jmenuji se Roman Rendl a jsem šéfkuchařem zámecké restaurace. Již od dětství jsem si rád hrál s hrncem a vařečkou. Ne jenom proto, že autíček a nářadí byl kdysi nedostatek. Jak jsem postupně zjišťoval, kam hrnce a vařečky patří a jaké zázraky s jídlem s nimi moje maminka umí, začal jsem vyzvídat. A tak jsem postupně našel svou celoživotní zálibu. Na profesi šéfkuchaře mi nejvíc imponuje vaření z čerstvých surovin. Tím, že má zámek užasnou polohu v úrodném kraji, můj tým vaří výhradně z lokálních surovin. Hosté tak můžou pocítit výraznou chuť domácí zeleniny, ovoce i masa. V bylinkové zahrádce si dopěstujeme většinu koření a ochucovadel, které také používáme při finálním designu na talíři. Těším se, až u nás ochutnáte kus historie." Roman Rendl, šéfkuchař zámku Liblice